Algemene informatie Tennispark Berg & Dal

Het ruim 80-jarige tennispark Berg & Dal ondergaat een ware metamorfose. In de 644-jaar oude boerderij worden moderne faciliteiten ten behoeve van de tennissers op ons fraaie park gerealiseerd. Kleedkamers, sanitair, kantine en keuken zijn gemoderniseerd, zonder dat dat ten koste gaat van het authentieke karakter van Berg & Dal.

Acht moderne SmashCourt banen maken het mogelijk om zomer en winter te tennissen. Regen is niet langer spelbreker. Van de 20 banen zijn er 18 verlicht (8 SmashCourt en 10 gravelbanen), dus kan er tot 23.00 uur getennist worden. Het park is zeven dagen per week open. Het beeldenpark geeft Berg & Dal daarnaast een bijzonder en aantrekkelijk aanzien. Niet alleen tennissers, maar ook kunstliefhebbers zijn van harte welkom. Dat geldt voor iedereen die in de voormalige theeschenkerij of op het terras wil genieten van een kop koffie, een glas wijn, een lunch of een diner. Belangrijke evenementen zijn het befaamde Open Toernooi in augustus en eind juni een Open Dubbeltoernooi. Berg & Dal vormt de thuisbasis van de Haagse Tennisvereniging Berg & Dal (voorheen TCH Lucky Stroke) en van Tennisschool Berg & Dal.

In januari 2013 zijn er 6 Premium Gravel-Plus banen aangelegd  op de banen 9 t/m 14. De bezwaren van de 'gewone' gravelbanen worden nu weggenomen door het nieuwe product Gravel-plus Premium. Hiermee wordt een harde gravelbaan gerealiseerd die het water grotendeels zijdelings afvoert in plaats van via de verticale weg. Na elke regenbui is de baan na ca. 45 min. weer bespeelbaar.

De Haagse Tennisvereniging Berg & Dal is ontstaan uit een fusie tussen TC Houtrust (van 1928) en HLTC Lucky Stroke (van 1933). De HTV Berg & Dal  neemt deel aan de competities die worden georganiseerd door de KNLTB. Daarnaast worden er tal van activiteiten georganiseerd, zoals rackettrekken, een recreantencompetitie, clubkampioenschappen, nieuwe ledentoernooi en gezelligheidstoernooien, zoals het jaarlijkse jong-oud toernooi. Gezellige feesten horen daar vanzelfsprekend ook bij.

Heel belangrijk is voor ons de jeugd. De jongste jeugd (vanaf 2,5 jaar!!!) kan al terecht bij HTV Berg & Dal en bij Tennisschool Berg & Dal. Bij Tennisschool Berg & Dal wordt de basis gelegd voor een plezierige en mogelijk succesvolle tenniscarriére. Voorop staat dat de kinderen onder deskundige leiding van gediplomeerde trainers leren genieten van de tennissport. Een aparte jeugdcoördinator, draagt in samenwerking met de jeugdcommissie, zorg voor opvang en begeleiding van onze jeugdafdeling.

Voor jonge senioren gelden aparte prijzen. Senioren kunnen kiezen uit een full-time lidmaatschap, of een ochtend-lidmaatschap. Alle niveaus, van beginner tot gevorderde competitiespeler, vinden hun weg op Tennispark Berg & Dal. 

Voor tennislessen kunnen ook de senioren terecht bij Tennisschool Berg & Dal. 
Kortom, voor elk wat wils. 
Een elektronisch afhangsysteem zorgt ervoor dat er eerlijk en gebruiksvriendelijk afgehangen kan worden.